Ilmastovastuullisuus

Tarjoamme ensimmäisenä maailmassa ilmastopositiivista digitaalista postia

Suomessa lähetetään edelleen vuosittain yli 500 miljoonaa paperista dokumenttia. Niistä jokainen on liikaa ilmastollemme. Me Kivrassa haluamme rakentaa yhdessä yritysten ja ihmisten kanssa ilmastovastuullisempaa ja turvallisempaa yhteiskuntaa tarjoamalla sujuvaa digitaalista asiointia.

Kivran digitaalinen posti on Climate Positive -sertifioitua. Olemme kompensoineet hiilijalanjälkemme 110%:sti.

Ilmastoasiat ovat maailman tärkein aihe. Tästä emme pääse yli emmekä ympäri. Ilman puhdasta ilmaa elämä maapallolla on mahdotonta. Onneksi meitä yrityksiä ja ihmisiä on kuitenkin paljon ja yhdessä tekemällä vastuullisia valintoja arjessa voimme saada nopeasti näkyviä tuloksia aikaiseksi.

Kivran panos yksin on vain pieni pala erittäin suuressa palapelissä, mutta kun me toimimme yhdessä ja jokainen tuo oman palansa mukaan, tulee palapelistä valmistuessaan oikein hyvä. 

Toivomme, että voimme innostaa myös muita yrityksiä tavoittelemaan aktiivisesti ilmastopositiivisuutta. Teemme sen osittain vastuullisen ydinliiketoimintamme kautta, mutta myös olemalla sertifioidusti ilmastopositiivinen (Climate Positive). Haluamme tarjota näin asiakkaillemme mahdollisuuden vähentää omaa hiilijalanjälkeään, mutta myös kasvattaa samalla omaa positiivista ilmastokädenjälkeä toimimalla yhteistyössä kanssamme.

Mistä ilmastopositiivisuudessa ja Climate Positive- sertifioinnissa on kyse?

Climate Positive on kansainvälinen, standardisoitu ilmastosertifikaatti, joka pohjautuu ISO 14021:2017 ja PAS 2060 (2014) sertifikaatteihin. Saadaksemme Climate Positive -sertifioinnin tuotteellemme on koko palvelumme toiminnasta aiheutuva hiilijalanjälki tarvinnut selvittää, analysoida ja lopulta myös kompensoida 110%:sti ilmaston hyväksi. Lisää Climate Positive sertifioinnista Clipop.org sivustolta tai emoyhtiömme Kivra AB sivuilta.

1. Ensin kokosimme ja analysoimme kasvihuonekaasupäästöjen määrän ja niiden lähteet

Päästöt lasketaan ISO 14067: n ja kasvihuonekaasuprotokollan standardien perusteella. Tulos jaetaan sitten kolmeen osaan. Soveltamisalat 1, 2 ja 3. Tämä tarkoittaa, että koko ilmastojalanjälki on mukana laskelmissa. Olemme käyttäneet ruotsalaisen emoyhtiömme kanssa U&We konsulttiyhtiötä analyysien ja raporttien kokoamiseen.

2. Seuraavaksi tunnistimme kehittämistä vaativat kohteet

Analyysi osoittaa, missä päästöt ovat suurimmat. Tunnistamalla liiketoimintamme suurimmat päästöjen lähteet voimme ohjata toimintaamme päästöjen vähentämiseksi.

3. ja lopuksi hyvitämme 110%:sti takaisin ilmastolle aiheuttamamme päästöt

Me suojelemme puita. Metsien puut imevät ja sitovat hiilidioksidia ilmakehästä. Korvaamme 100% kaikki ilmastolle aiheuttamamme päästöt ja laitamme sen päälle vielä 10% lisää.

Hyvitämme ilmastokuormituksemme suojelemalla metsiä

Korvaamme ilmastolle takaisin kaikki aiheuttamamme päästöt ja lisäämme vielä 10 % päälle. Teemme tämän suojelemalla metsiä Sumatran suojeluhankkeessa. Sumatra on Indonesiassa sijaitseva saari, joka on kärsinyt paljon palmuöljytuotannosta. Ohjaamalla ilmastokompensaatiomme Sumatran metsien suojeluun, on hyvityksemme vaikuttavuus suurempi kuin vain sen paikalliset ympäristöhyödyt. Olemme näin aktiivisesti elvyttämässä ilmastoa, tarjotaksemme ihmisille ja eläimille puhtaamman ilman nyt ja huomennakin.

Ohjaamme tukemme kohteeseen ZeroMission -järjestön kautta. Lue lisää ilmastokompensaatiosta ja ZeroMissionin hankkeista.

 

Kivralla toimitettu digitaalinen posti on 110% ilmastopositiivista.

Climate Positive – clipop.org