Savon Voima ottaa sähkön ja kaukolämmön laskutuksessa käyttöön digiposti- ja asiointipalvelu Kivran

Tiedote

Energiayhtiö Savon Voima ottaa laskutuksessaan ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa käyttöön digiposti- ja asiointipalvelu Kivran. Palvelun avulla Savon Voima voi tarjota sähkö- ja kaukolämpöasiakkailleen helpon vaihtoehdon paperilaskua ilmastoystävällisemmälle asioinnille.

Jaa

Pääasiassa Itä-Suomen alueella toimiva Savon Voima on merkittävä energia-alan toimija. Savon Voiman liiketoimintaa ovat sähkön ja lämmön tuotanto, jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut. Sähkönmyyntipalvelut Savon Voimalla ovat siirtyneet Väre Oy:lle, jonka osaomistaja Savon Voima myös on.  

”Haluamme tarjota asiakkaillemme uuden kanavan asioida kanssamme sähköisesti ja samalla helpottaa mobiilimaksamista entisestään. Kivrassa laskuasioita voi hoitaa myös läheisten kesken, mikä varmasti sujuvoittaa arkea monessa perheessä. Uskomme, että Kivran tarjoama asiakaskokemus on asiakkaillemme mieluinen ja kannustaa heitä siirtymään paperilaskuista sähköiseen asiointiin”, Savon Voiman talousjohtaja Olli Räsänen sanoo.

Savon Voima ottaa Kivran käyttöön laskutuskumppaninsa Ropo Capitalin kautta. Asiakasviestintä uudesta maksuvaihtoehdosta alkaa helmikuussa, ja ensimmäiset Kivra-laskut Savon Voima lähettää palveluun rekisteröityneille asiakkailleen maaliskuun alusta alkaen.

”Olemme iloisia, että Savon Voima lähtee edelläkävijänä kumppanimme Ropo Capitalin kanssa tarjoamaan paperilaskujensa tilalle asiakkailleen uutta ja ympäristöystävällistä tapaa asioida digitaalisesti. Vahvana ja luotettuna paikallisena toimijana Savon Voima tavoittaa oman alueensa ihmiset tehokkaasti. Kun käyttäjä rekisteröityy Kivraan, hän saa sinne automaattisesti kaikkien palvelussa mukana olevien yritysten laskut, jotka ovat aiemmin tulleet kirjepostissa”, Kivra Oy:n toimitusjohtaja Miika Salo sanoo. 

Kivra tarjoaa ensimmäisenä Suomessa PSD2-maksupalveludirektiivin mahdollistaman verkkomaksamisen suoraan omalta pankkitililtä ilman erillisiä maksukortteja. Tilimaksaminen toimii jo nyt Nordean, OP:n, S-Pankin ja Danske Bankin tileiltä, ja muut pankit tulevat mukaan kevään aikana. Kivra aloitti toimintansa Ruotsissa vuonna 2011, ja se on nykyään maan digitaalisen asioinnin markkinajohtaja yli 3,5 miljoonalla käyttäjällään ja 20 000:lla mukana olevalla lähettäjäorganisaatiollaan. 

Suomessa toimivan Kivra Oy:n omistajat ovat Kivra AB, Telia Company ja Resurs Bank. 

Lisätietoja antaa:
markkinointijohtaja Maija Leivo, Kivra Oy, 050 522 2322, maija.leivo@kivra.fi

Savon Voima

Savon Voima  on 20 toimialueensa kunnan omistama energiakonserni, jonka muodostaa emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen täysin omistama tytäryhtiö Savon Voima Verkko Oy. Liiketoimintaamme ovat sähköverkkoliiketoiminta, kaukolämmön tuotanto ja jakelu sekä sähkön tuotanto. Sähkön myyntiliiketoiminta, salkunhallintapalvelut sekä uudet energiaratkaisut -liiketoiminnat siirtyivät 1.1.2019 Savon Voiman osittain omistamaan (46,2 %) Väre osakeyhtiöön. Vuonna 2018 Savon Voima -konsernin liikevaihto oli 187,7 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on noin 160. 

Kivra

  • Kivra on digiposti- ja asiointipalvelu yritysten ja kuluttajien väliseen asiointiin.
  • Kivralla voi vastaanottaa, käsitellä ja arkistoida laskuja sekä muita asiakirjoja digitaalisesti ja turvallisesti – luontoa säästäen. 
  • Kivra on Suomessa ensimmäinen palvelu, joka tuo PSD2-direktiivin mukaisen maksamisen omalta pankkitililtä kuluttajien saataville.
  • Kivra ilmoittaa käyttäjälle uusista laskuista ja muistuttaa lähestyvistä eräpäivistä. Vanhat laskut löytyvät helposti laskuttajakohtaisesta arkistosta.
  • Kivra Oy:n omistajat ovat Kivra AB, Telia Company ja Resurs Bank. Kivra Oy on perustettu vuonna 2018. Palvelu aloittaa toimintansa Suomessa helmikuussa 2020.
  • Kivra ja Ropo Capital yhteistyössä mahdollistavat yli 10 000 yritykselle Kivran käyttöönoton Suomessa.
  • Kivra on maailman ensimmäinen digipostipalvelu, jolla yritykset voivat lähettää ja kuluttajat vastaanottaa Climate positive -sertifioitua postia. (Clipop.org).
  • Kivra valittiin Ruotsin toiseksi merkityksellisimmäksi digitaaliseksi tavaramerkiksi vuonna 2019 (Lynexeu, Purposeful Brands -tutkimus).