Näin arki sujuu neljän seinän sisälläkin – lue vinkit digitaaliseen kevätsiivoukseen

Etätyöt – sujuvat! Ruoan verkkotilaus – toimii! Entäs kaikki muu digiasiointi? Kun välttämättömin arki on tuotu digiaikaan, kannattaa jatkaa tekemällä myös digitaalinen kevätsiivous. Uutuuspalvelu Kivra tarjoaa monta tapaa helpottaa omaa ja läheisten arkea.

Jaa

Etätyöt, etäopiskelu ja kotiin kuljetettu ruoka ovat viimeistään nyt osa suomalaisten päivittäistä elämää. Digitaaliset työkalut ja palvelut ovat poikkeusoloissa todistaneet toimivuutensa niillekin, jotka ovat aiemmin pysytelleet kaukana verkkokaupoista ja kotiinkuljetuspalveluista. 

Yksi uusimmista arkea helpottavista työkaluista on digiposti- ja asiointipalvelu Kivra, jota Ruotsissa käyttää jo lähes neljä miljoonaa ihmistä. Kivralla voi hoitaa paitsi omia asioitaan, myös auttaa läheisiään vaikkapa laskujen maksamisessa.

”Kun poikkeuksellisen tilanteen vuoksi vietämme enemmän aikaa kotona, on hyvä tilaisuus päivittää oma arki nykyaikaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi kaikki ikäihmiset eivät selviä tästä yksin. Ollaan heidän apunaan siis myös digiasioissa – erilaisten palveluiden avulla voimme pitää huolta toisistamme etäisyyksienkin päästä!” Kivran markkinointijohtaja Maija Leivo sanoo.

kivra_hubi_arkisto_maija_leivo
”Iäkkään läheisen arkea voi helpottaa monella tavalla lähtien laskujen etämaksamisesta”, sanoo Kivran markkinointijohtaja Maija Leivo.

Tässä Maijan vinkit sujuvampaan digitaaliseen arkeen – ja niissä kaikissa voi hyödyntää Kivraa:

1) Järjestä digitalkoot

Kun on päässyt digipalvelujen makuun, kannattaa raivata viimeisetkin epämääräiset paperipinot pois nurkista pölisemästä. Kaiva siis esiin paperiset todistukset, kuitit ja sopimukset arkistojesi syvyyksistä ja tallenna ne digitaaliseen muotoon. Digitointi sujuu skannaamalla, valokuvaamalla tai siirtämällä liitetiedosto digitaaliseen arkistoon. Muista samalla nimetä arkistoimasi asiakirjat tunnistettavasti, jotta löydät ne myöhemmin helposti. Vuoden päästä voi olla vaikea muistaa, oliko vuokrasopimus tallennettu nimellä ”IMG_003200.jpg” vai ”77_3220.pdf”.

2) Nappaa kuva tärkeistä asiakirjoista puhelimellasi

Kun paperiarkistot on putsattu, ota uudeksi rutiiniksi napata tuoreeltaan kuva paperisesta takuukuitista, sopimuksesta tai todistuksesta ja tallentaa kuva heti pilveen. Pilvipalveluun tallennetut tärkeät arjen asiakirjat ovat puhelimesi kautta löydettävissä juuri silloin, kun niitä satut tarvitsemaan.

3) Hoida myös läheistesi asiat digitaalisesti

Korona-aikana on erityisen tärkeää pitää huolta läheisistä. Juuri nyt et voi ehkä antaa digineuvoja kädestä pitäen, mutta iäkkään läheisen arkea voi helpottaa monella tavalla lähtien laskujen etämaksamisesta. Kivra-sovelluksen avulla voit auttaa esimerkiksi vanhempiasi arkistoimaan tärkeitä asiakirjoja ja maksaa laskut heidän puolestaan muutamalla klikkauksella.

Ominaisuutta voi hyödyntää myös esimerkiksi opiskelemaan lähteneen nuoren taloudelliseen tukemiseen. Laskujen jakaminen hyödyttää myös perheitä, joissa jaetaan lasten harrastus- ja puhelinlaskuja. Myös suvun yhteisen kesämökin kulujen jakaminen onnistuu tällä ominaisuudella kivuttomasti.

Lue myös: Kivralla voit maksaa helposti myös läheistesi laskuja

4) Heitä hyvästit paperilaskuille – ja säästä

Suomessa lähetetään edelleen satoja miljoonia paperisia asiakirjoja vuosittain. Paperilasku käy pitkässä juoksussa niin luonnon kuin kukkaronkin päälle – paperilaskun laskutuslisä voi nykyään olla jopa 15 euroa mahdollisista muistutusmaksuista puhumattakaan.

Digilasku saapuu Kivraan aina ajallaan, ja lähestyvästä eräpäivästä saa useamman muistutuksen. Samalla laskujen aiheuttama hiilijalanjälki pienenee, kun laskuja ei enää tarvitse tulostaa paperille, postittaa ja kuljettaa ympäri Suomea.

Lue lisää ja ota Kivra myös omaan käyttöösi tästä

Kivra pähkinänkuoressa
  • Digitaalinen posti- ja asiointipalvelu, jonka avulla voit huolehtia arjen asiakirjoistasi yhdessä paikassa: vastaanottaa, maksaa ja arkistoida laskuja suoraan pankkitililtäsi.
  • Kivraan voit tallentaa omia dokumentteja mobiiliarkistoon.
  • Voit käyttää Kivraa puhelinsovelluksen tai internetselaimen avulla.
  • Kivralla voit jakaa laskuja perheenjäsenten kesken tai auttaa läheistä huolehtimaan asioistaan.
  • Palvelu on kuluttajille ilmainen.
  • Avattiin Suomessa vuonna 2019.
  • Kivra on Ruotsissa markkinajohtaja, ja sitä käyttää jo yli 3,6 miljoonaa ihmistä.

Lue myös: Mikä on Kivra? 8 kysymystä ja vastausta uudesta digiposti- ja asiointipalvelusta