Tee helppoja arjen ympäristötekoja

Kivran koko olemassaolo perustuu ilmastovastuullisuuteen. Haluamme helpottaa ja sujuvoittaa suomalaisten arkea toimittamalla kaiken paperipostin perille sähköisesti, luontoa ja aikaa säästäen.

Jaa

Konkreettisia keinoja oman hiilijalanjäljen pienentämiseen arjen fiksuilla valinnoilla

Kokosimme listan helpoista arkipäiväisistä ympäristöteoista, joihin pystyy jokainen. Ja mikä parasta, näillä vinkeillä voit yhdistää sekä oman mukavuuden ja hyvinvoinnin lisäämisen, että ilmastoteot. Aloita pienillä teoilla ja jatka suuremmilla. Kaikilla teoilla on väliä.

1. Luovu paperipostista

Tuleeko sinulle vielä paperipostia? Voit vähentää kotiin kannettavan paperipostin määrää  vastaanottamalla sekä maksamalla laskuja mobiilisti Kivralla. Samalla säästyt yllättäviltä paperilaskulisiltä ja turhalta paperisaasteelta. Kivran myös muistuttaa lähestyvistä eräpäivistä, joten et joudu maksamaan myöhästymismaksuja ja saat laskut myös paperipostia nopeammin. 

2. Lajittele roskat

Tiesitkö, että taloyhtiöissä jätelaskut ovat pienempiä jos asukkaat lajittevat roskat oikein? Lajittelu on myös mukavaa puuhaa ja monen intohimo!

3. Seuraa kulutustasi

Suurin osa yrityksistä tarjoaa jo palveluita, joilla voi tarkkailla ja vertailla omaa kulutusta. Kulutukseen kiinnittää helpommin huomiota, kun näkee kulutetun veden tai energian määrän myös euroissa.

4. Vaihda lehtitilaukset digitaalisiin

Digitaaliset lehdet on kätevä vastaanottaa missä vaan ja silloin kuin sinulle sopii. Saat ne myös arkistoitua helposti ja voit palata sisältöihin uudestaan.

5. Julkinen liikenne ja pyöräily

Ota alle oma tai kaupunkipyörä ja saat hyötyliikuntaa huomaamatta. Varsinkin kaupungeissa asuville tämä on helppo vaihtoehto autoilulle ja säästät bensarahat, autovakuutukset ja huoltokulut.

6. Minimoi ruokahävikki

Järjestä jääkaappisi sisältö niin, että näet heti etualalla aiemmin vanhaksi menevät ruoat. Suunnittele myös ruokalistaa useammaksi päiväksi kerrallaan, jolloin pärjäät harvemmilla kauppareissuilla. Tällä menetelmässä säästät rahaa monta kertaa päivässä.

7. Suosi lähiruokaa ja satokauden kasviksia

Lähellä tuotettujen raaka-aineiden suosiminen lyhentää kuljetusmatkaa ja saat tuotteet takuulla tuoreena. Kun yhdistät tähän satokausiajattelun, tiedät mitä kannattaa syödä milloinkin

Näin otat Kivran käyttöösi

Kivran käyttöönotto on helppo ja ilmainen arjen ilmastoteko. Kivralla vastaanotat postisi jatkossa digipostina.

Kirjaudu   Rekisteröidy

  • 1 Lataa Kivra-sovellus puhelimeesi. Voit käyttää Kivraa myös tietokoneella.
  • 2 Rekisteröidy palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
  • 3 Valmis! Saat jatkossa postisi automaattisesti ja ilmaiseksi digipostina.