fbpx

Mikä on Kivra? 8 kysymystä ja vastausta uudesta digiposti- ja asiointipalvelusta

Kivra on digiposti- ja asiointipalvelu, josta on tullut menestys Ruotsissa. Nyt palvelu aloittaa toimintansa myös Suomessa. Lue tästä, kuinka toimia, kun laskuusi ilmestyy vihreä logo!

Jaa

Mikä on Kivra? Millaisesta palvelusta on oikein kyse?

Kivra on digitaalinen postilaatikko ja asiointipalvelu, jolla voi vastaanottaa, maksaa ja arkistoida laskuja sekä muita asiakirjoja vaivattomasti yhteen paikkaan. Kivran nimi tulee ruotsin sanasta ´arkiv´. Se tarkoittaa suomeksi arkistoa, mikä kuvaakin palvelun luonnetta hyvin.

Suomessa lähetetään vuosittain satoja miljoonia paperikirjeitä, ja me Kivrassa haluamme sanoa niille hyvästit. Paperilaskuista digitaaliseen asioimiseen siirtyminen paitsi helpottaa kuluttajan omaa arkea, myös säästää luonnonvaroja, kun laskuja ei enää printata paperille ja kuskata ympäri Suomea.

Kivrassa tehty maksu tapahtuu suoraan pankkitililtä ilman erillisiä palvelumaksuja tai viiveitä. Kuva: Unsplash
Mistä tiedän, että voin maksaa laskuja Kivralla?

Siitä, että paperi- tai sähköpostilaskuusi ilmestyy vihreä Kivran logo ja kehotus ottaa Kivra käyttöön. Kivraa käyttävien yritysten määrä kasvaa koko ajan, joten kannattaa tarkkailla laskuista muutakin kuin loppusummaa.

Miten ja mistä saan otettua Kivran käyttöön?

Saat Kivran käyttöösi joko lataamalla maksuttoman sovelluksen matkapuhelimen sovelluskaupasta tai menemällä selaimella osoitteeseen Kivra.fi.

Palveluamme on helppo käyttää sekä älypuhelimella että tietokoneella. Palvelun käyttöönotossa tarvitaan verkkopankkitunnukset ja matkapuhelin. Rekisteröityessäsi saat matkapuhelimeesi tekstiviestillä kertakäyttöisen salasanan.

Rekisteröitymisen jälkeen voit käyttää Kivraa samoilla tunnuksilla niin kännykkäsovelluksessa kuin tietokoneellakin.

Minkä yritysten laskuja voin vastaanottaa ja maksaa Kivralla?

Rekisteröidyttyäsi saat automaattisesti kaikkien Kivrassa mukana olevien yritysten laskut, jotka ovat aiemmin tulleet sinulle kirje- tai sähköpostissa. Sinun ei siis tarvitse tilata digitaalisia Kivra-laskuja jokaiselta laskuttajalta erikseen, päinvastoin kuin e-laskuja.  Näet helposti kaikki omat Kivra-laskuttajasi palvelun etusivulta ja asetuksista.

Kivraa käyttävien yritysten määrä kasvaa koko ajan, ja niitä on mukana monipuolisesti eri toimialoilta ja eri puolilta Suomea.

Miten maksan laskun Kivralla?

Olemme ensimmäinen palveluntarjoaja Suomessa, joka on ottanut käyttöönsä EU:n uuden maksupalveludirektiivi PSD2:n mukaisen pankkitililtä maksamisen. Kivrassa tehty maksusuoritus tapahtuu suoraan omalta pankkitililtäsi ilman erillisiä palvelumaksuja tai viiveitä – aiemmin tilisiirtoja pystyi tekemään ainoastaan pankkien omissa kanavissa.

Kun sinulle saapuu uusi lasku Kivraan, saat siitä aina ilmoituksen sähköpostiisi ja push-ilmoituksen puhelimesi ruudulle. Saat myös muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Laskun maksamisen vahvistat verkkopankkien tunnuslukusovelluksella kätevästi parilla painalluksella.

Lue lisää: Tiedätkö nämä 7 faktaa? Maksupalveludirektiivi PSD2 pähkinänkuoressa

Onko Kivraa turvallista käyttää?

Sähköisten laskujen ja muiden asiakirjojen turvallinen vastaanottaminen, käsittely ja arkistointi ovat palvelumme ydin.

Kivra on turvallisempi ja nopeampi kuin tavallinen paperiposti. Digitaalisessa muodossa laskut ja asiakirjat tulevat varmasti ajallaan ja ovat käytettävissä verkkoyhteyden kautta missä tahansa.

Kirjautuminen Kivraan tapahtuu kaksivaiheisella tunnistautumisella: käyttäjätunnuksella sekä kertakäyttöisellä vahvistuskoodilla tai sormenjälkitunnistuksella.

Säilytämme kaiken datan suojattuna pääosin Suomessa ja osittain myös EU-alueella sijaitsevilla palvelimilla. Emme luovuta palvelun käytöstä kertyvää dataa kolmansille osapuolille emmekä myy palvelustamme mainostilaa kolmansille osapuolille.

Maksaako Kivran käyttö?

Ei. Kivra on ilmainen palvelu – maksoitpa laskuja mistä päin maailmaa tahansa. Pääset käsiksi laskuihisi ja muihin tärkeisiin dokumentteihin kaikkialla, missä vain on verkkoyhteys. Sinun ei siis tarvitse stressata pidemmilläkään matkoilla.

Kivran avulla voit pikemminkin säästää pitkän pennin. Sähköiset laskut saapuvat Kivraan perinteistä kannettua postia nopeammin ja varmemmin, minkä lisäksi palvelu muistuttaa sinua lähestyvästä eräpäivästä – näin vältät ikävät myöhästymismaksut. Monet laskuttajat perivät nykyään myös jopa 5–15 euron suuruista laskutuslisää paperilaskuista. Kivran käyttäminen ei sen sijaan aiheuta sinulle mitään kustannuksia.

Voinko maksaa Kivralla myös toisen henkilön laskuja?

Kyllä voit. Haluamme sujuvoittaa arjen erilaisten maksuasioiden hoitamista, ja siksi yksi Kivran ominaisuuksista on yhteiskäyttö esimerkiksi perheenjäsenten kesken.

Palvelun voi jakaa toisen Kivran käyttöönottaneen henkilön kanssa. Tämän jälkeen laskuja pystyy maksamaan vaikkapa vuorotellen. Kivran voi jakaa myös hetkellisesti, ja kun tarvetta yhteisille maksuille ei enää ole, jaon voi poistaa. Jakaminen edellyttää molempien osapuolten suostumusta, eikä palvelua voi jakaa vahingossa toisen käyttäjän kanssa.

Lue lisää: Näin jaat Kivran läheisesi kanssa