Ilmastovastuullisuus

Tarjoamme ensimmäisenä Suomessa ja koko maailmassa ilmastopositiivista digitaalista postia

Suomessa lähetetään edelleen vuosittain yli 300 miljoonaa paperista dokumenttia. Niistä jokainen on liikaa ilmastollemme. Me Kivrassa haluamme rakentaa yhdessä yritysten ja ihmisten kanssa ilmastovastuullisempaa ja turvallisempaa yhteiskuntaa tarjoamalla sujuvaa digitaalista asiointia.

Kivran digitaalinen posti on ilmastopositiivista. Olemme kompensoineet hiilijalanjälkemme 110%:sti.

Ilmastoasiat ovat maailman tärkein aihe. Tästä emme pääse yli emmekä ympäri. Ilman puhdasta ilmaa elämä maapallolla on mahdotonta. Onneksi meitä yrityksiä ja ihmisiä on kuitenkin paljon ja yhdessä tekemällä vastuullisia valintoja arjessa voimme saada nopeasti näkyviä tuloksia aikaiseksi.

Kivran panos yksin on vain pieni pala erittäin suuressa palapelissä, mutta kun me toimimme yhdessä ja jokainen tuo oman palansa pöytään mukaan, tulee palapelistä valmistuessaan oikein hyvä ja voimme kaikki nauttia siitä. 

Toivomme, että voimme innostaa myös muita yrityksiä tavoittelemaan aktiivisesti ilmastopositiivisuutta. Me Kivrassa teemme sen osittain vastuullisen ydinliiketoimintamme kautta, mutta myös tuottamalla todistetusti ilmastopositiivista postia (Climate Positive). Haluamme tarjota näin asiakkaillemme mahdollisuuden vähentää omaa hiilijalanjälkeään, mutta myös kasvattaa samalla omaa positiivista ilmastokädenjälkeä toimimalla yhteistyössä kanssamme.

Mistä ilmastopositiivisuudessa ja Climate Positive- tunnustuksessa on kyse?

Climate Positive on kansainvälinen tunnustus, joka pohjautuu ISO 14021:2017 ja PAS 2060 (2014) sertifikaatteihin. Saadaksemme Climate Positive -tunnustuksen tuotteellemme on koko palvelumme toiminnasta aiheutuva hiilijalanjälki selvitetty, analysoitu ja lopulta myös kompensoitu 110%:sti ilmaston hyväksi. Lisää Climate Positive tunnustuksesta Clipop.org sivustolta tai emoyhtiömme Kivra AB sivuilta.


”Ilmastopositiivisuus tarkoittaa, että yritys hyvittää enemmän päästöjä kuin niitä syntyy koko palvelun arvoketjussa. Samalla päästöjä pyritään jatkuvasti pienentämään niin, että kehitys tukee ilmaston lämpenemisen pysäyttämistä 1,5 asteeseen”

Jenny Blomberg, ilmastostrategi, ZeroMission

1. Ensin kokosimme ja analysoimme kasvihuonekaasupäästöjen määrän palvelumme eri osa-alueilta

Päästöt lasketaan ISO 14067: n ja kasvihuonekaasuprotokollan standardien perusteella. Tulos jaetaan sitten kolmeen osaan. Soveltamisalat 1, 2 ja 3. Tämä tarkoittaa, että koko ilmastojalanjälki on mukana laskelmissa. Olemme käyttäneet ruotsalaisen emoyhtiömme kanssa U&We ilmastoasioihin erikoistunutta konsulttiyhtiötä analyysien ja raporttien kokoamiseen.

2. Analyysin jälkeen tunnistimme kehittämistä vaativat kohteet

Analyysi osoittaa, missä päästöt ovat suurimmat. Tunnistamalla liiketoimintamme suurimmat päästöjen lähteet voimme ohjata toimintaamme päästöjen vähentämiseksi.

3. ja lopuksi hyvitimme 110%:sti takaisin ilmastolle aiheuttamamme päästöt

Me suojelemme puita. Metsien puut imevät ja sitovat hiilidioksidia ilmakehästä. Korvaamme 100% kaikki ilmastolle aiheuttamamme päästöt ja laitamme sen päälle vielä 10% lisää.

Hyvitämme ilmastokuormituksemme suojelemalla metsiä

Korvaamme ilmastolle takaisin kaikki aiheuttamamme päästöt ja lisäämme vielä 10 % päälle. Teemme tämän suojelemalla metsiä Sumatran suojeluhankkeessa. Sumatra on Indonesiassa sijaitseva saari, joka on kärsinyt paljon palmuöljytuotannosta. Ohjaamalla ilmastokompensaatiomme Sumatran metsien suojeluun, on hyvityksemme vaikuttavuus suurempi kuin vain sen paikalliset ympäristöhyödyt. Olemme näin aktiivisesti elvyttämässä ilmastoa, tarjotaksemme ihmisille ja eläimille puhtaamman ilman nyt ja huomennakin.

Ohjaamme tukemme kohteeseen ZeroMission -järjestön kautta. Lue lisää ilmastokompensaatiosta ja ZeroMissionin hankkeista.

 

Kivralla toimitettu digitaalinen posti on 110% ilmastopositiivista.

Climate Positive – clipop.org