Ropo Capital ja Ruotsista lähtöisin oleva digiposti Kivra yhteistyöhön

Tiedote

Suomen johtava laskun elinkaaripalveluja tarjoava yritys Ropo Capital ja Ruotsissa menestystä niittänyt digitaalinen postilaatikko ja arjen asioinnin hubi Kivra aloittavat laajan yhteistyön paperilaskutuksen vähentämiseksi Suomessa.

Jaa

Kivra on digitaalinen postilaatikko ja asiointipalvelu, joka on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön uuden PSD2 -tilimaksamisen muodon palveluunsa. Kivralla käyttäjä voi vastaanottaa laskuja ja muita asiakirjoja digitaalisesti ja hoitaa maksut sovelluksen kautta suoraan omalta pankkitililtään. Lisäksi Kivrassa voi hoitaa esimerkiksi läheisensä laskuasioita ja käyttää palvelua digitaalisena asiakirja-arkistona.

Kivra aloittaa suomalaisyritysten ja -käyttäjien aktivoinnin muun muassa yhdessä laskutuspalveluyritys Ropo Capitalin kanssa. Ropo on alansa johtava yritys Suomessa ja välittää joka kuudennen Suomessa lähetettävän laskun. Kuluttajille lähetetään vuosittain puoli miljardia dokumenttia vuodessa. Paperiasioinnin osuus tästä on edelleen lähes 60 prosenttia, vaikka sähköinen asiointi on sekä kokonaiskustannuksiltaan, nopeudeltaan sekä ilmastojalanjäljeltään kannattavampi vaihtoehto.

Ropon ja Kivran ilmastotalkoiden ensimmäinen kohderyhmä ovat Ropon noin 10 000:sta yritysasiakkaasta ne, joiden laskutuksesta suurin osa on kuluttajalaskutusta. Yhteistyöllä tavoitellaan paperiasioinnin hiilijalanjäljen puolittamista seuraavien 18 kuukauden aikana. Ensimmäisinä yrityksinä palvelun Savon alueella ottavat käyttöön Energiayhtiö Savon Voima ja jätehuoltoyhtiö Jätekukko.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme aina kehityksen kärjessä olevat laskuttamisen ja maksamisen palvelut. Kivra täydentää hienosti palveluvalikoimaamme, jonka ytimessä ovat laskutus ja saatavien hallinta. Paperilaskujen korvaaminen sähköisillä vaihtoehdoilla on asiakkaillemme kustannustehokas ja vastuullinen ratkaisu, ja siksi uskomme Kivran menestykseen myös Suomessa”, Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa toteaa.

Ruotsissa Kivra on noussut markkinajohtajaksi yli 3,5 miljoonalla käyttäjällään ja 20 000:lla mukana olevalla yrityksellä. Kivraa käyttävät Ruotsissa niin yritykset kuin julkinen hallintokin, kuten esimerkiksi Ruotsin verottaja ja poliisi.

Kivran missiona on auttaa yrityksiä ja ihmisiä heittämään hyvästit epäkäytännöllisille ja ympäristöä kuormittaville paperilaskuille ja asiakirjoille.

Mediayhteydenotot:

Jenni Jantunen, brändi- ja markkinointipäällikkö, Ropo Capital, puh. 044 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi
Maija Leivo, Marketing Director, Kivra Oy, puh. 050 522 2322, maija.leivo@kivra.fi

Kivra

Kivra on digitaalinen postilaatikko ja asiointipalvelu yritysten ja kuluttajien väliseen sähköiseen asiointiin. Kivralla voi vastaanottaa, käsitellä ja arkistoida laskuja ja muita asiakirjoja sähköisesti ja turvallisesti, luontoa säästäen. Kivra Oy:n omistajat ovat Kivra AB, Telia Company, ja Resurs Bank. Kivra Oy on perustettu vuonna 2018. Palvelu aloittaa toimintansa Suomessa helmikuussa 2020. Kivra on aloittanut toimintansa Ruotsissa vuonna 2011 ja on nykyään maan digitaalisen asioinnin markkinajohtaja yli 3,5 miljoonalla käyttäjällään ja 20 000:lla mukana olevalla lähettäjäorganisaatiolla. www.kivra.fi

Ropo Capital

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme noin 260 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Joka 6. lasku Suomessa lähetetään meidän kauttamme. www.ropocapital.fi