Tärkeimmät dokumenttini ovat tallessa Kivrassa – nyt ja kesälläkin

Jaa

Näin kevään korvilla herää jälleen ajatus, että kaikki keskeneräiset asiat olisi mahtavaa saada valmiiksi ennen kesälomakautta. Nyt kun alkaa listaamaan, niin eiköhän sitä valmista tule. Listalla korkeimmalla on toimivan digipostin rakentaminen Suomeen. Kaiken kattavan ja kokoavan digipostin rakentaminen saattaa kuitenkin vaatia vielä hieman enemmän aikaa. Kuitenkin, katsoessani jo nyt matkaa, jonka olemme Kivrassa kulkeneet kohti kattavaa digiposti-infrastruktuuria, huomaan, että merkittäviä osia visiostamme on jo osittain saatu ratkaistua. 

Palkkakuitit, työeläkeotteet ja tapahtumaliput tallessa ja helposti löydettävissä

Kivran vastuullinen digiposti on yhä useamman kuluttajan saavutettavissa ja vastaanotettavien tärkeiden dokumenttien kirjo laajenee kuukausittain. Kivran viimeisimpien yhteistyöjulkistusten ansiosta, tulen esimerkiksi vastaanottamaan monen muun kuluttajan tavoin palkkakuittini digipostina Kivraan verkkopankin sijasta jo tulevana kesänä. Palkkakuiteista, kuten muistakin minulle saapuvista digiposteista, tulen saamaan ilmoituksen niiden saapumisesta. Uskallankin jo nyt väittää, että nämä aiemmin vaivihkaa toisaalle saapuneet ja hautautuneet dokumentit  tulevat Kivrassa luetuksi entistä suuremmalla todennäköisyydellä, kuin ne ovat tähän asti tulleet. Ruotsissa miljoonat työntekijät ovat jo vuosia vastaanottaneet palkkakuittinsa Kivraan ja näiden avausprosentti on yli 95% kuukausittain. 

Toinen mystinen dokumentti, joka on ollut minulle aiemmin jokseenkin etäinen ja vieras, on työeläkeote. Tiesitkö sinä, että työeläkeotteet lähetetään palkansaajille automaattisesti eläkevakuutusyhtiön toimesta kirjeenä kerran kolmessa vuodessa. Toki halutessaan ja tietäessään mistä etsiä, palkansaaja voi käydä tietoa katsomassa eläkeyhtiöiden omissa portaaleissa useamminkin. Jatkossa kuitenkin saan monen muun palkansaajan tavoin tämän tärkeän dokumentin toimitettuna sähköisesti Kivraani. Seuraavaksi toiveissani on, että voisin  saada tästä otteesta päivitetyn version uudelleen ennen vuotta 2025 tilaamalla sen milloin vain sähköisesti Kivraani.  Ehkä työeläkeote ei olisi tämän myötä kenellekään enää vieras ja etäinen dokumentti. Kyseessä on kuitenkin tärkeä asia, jonka kertymisestä pysyn mielelläni kärryillä.

Kolmas arkeani ilahduttava, Kivraan saapuva sisältö on tapahtumaliput. Ladatessani ja kirjautuessani Kivra-appiin ensimmäistä kertaa viime syksynä, ilmestyi minulle Kivraan saman päivän aikana Tiketin kansio. Kansiosta löytyi tallessa automaattisesti listattuna Tiketistä kuluneiden parin “koronavuoden” aikana ostamani eri festareiden liput. Nyt kun ostan kesän festareille lippuja tai esimerkiksi museokortin, valitsen Tiketin lippukaupassa aina Kivran toimituskanavaksi. Näin saan kerättyä kaikki liput ja kausikortit talteen yhteen paikkaan, josta ne löytyvät kun niiden käytön aika on. 

Kivran käyttäjänä paperipostin määrä postilaatikoissamme vähenee hiljalleen mikä vapauttaa meidät liikkumaan ja hoitamaan asioita entistä sujuvammin mobiilisti. Tänä keväänä ja tulevana  kesänä en odota löytäväni postilaatikostamme enää esimerkiksi taloyhtiömme postia yhtiökokouskutsuista koontilaskuihin, pankkini salkkuraportteja tai muita toistuvia kirjeitä ja laskuja – nämä löytyvät Kivrasta kyseisien lähettäjien omista kansioista.

Kuukausittain laskuttavien tahojen laskut moni meistä on jo valinnut laskutettavaksi esimerkiksi verkkopankissa. Olen itse valinnut näiden kanavaksi Kivran ja kesään mennessä olen ehtinyt vastaanottaa Kivraan jo useat laskut sähkö- , puhelin- sekä toivottavasti myös esimerkiksi autorahoituslaskuni. Kivrassa laskut tulee luettua ja sieltäkin ne on helppo maksaa ja merkitä maksetuksi. Esimerkiksi sähköyhtiömme Kivra-kansion olemme jakaneet avomieheni kanssa, jolloin kumpi vain pystyy maksamaan laskut pois.

Tallennuspaikka kaikenlaisille tärkeille dokumenteille

Vastaanottamani digipostin lisäksi tallennan Kivraan omat dokumentit-kansiooni turvaan kaikki arjessani vastaantulevat tärkeät dokumenttini koronatodistuksesta lentolippuihin, verokorttiin, takuukuitteihin ja lahjakortteihin. Tulevaisuudessa kaikki nämäkin voi toivottavasti vastaanottaa Kivraan automaattisesti, mutta sitä ennen nautitaan tulevasta kesästä ja hoidetaan tärkeät dokumentit talteen Kivraan itse. 

Ruotsissa toimivan ja kaiken kattavan digipostin rakentamiseen kului lähes kymmenen vuotta, me Suomessa teemme sen teidän kanssanne nopeammin.

Reetta

Reetta Mäkinen on Kivra Oy:n kaupallinen johtaja

Kuvat:
Yläkuva Unsplash
Reetta Mäkisen kuvasi Sami Tuoriniemi


Näin otat Kivran käyttöön

Kivran käyttöönotto sujuu hetkessä. Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudut palveluun joko puhelimeesi lähetettävällä koodilla tai sormenjälkitunnistuksella.

Kirjaudu   Rekisteröidy

  • 1 Lataa Kivra-sovellus älypuhelimeesi. Voit käyttää Kivraa myös selaimella.
  • 2 Luo omat Kivra-tunnuksesi. Tarvitset vain verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
  • 3 Saat nyt laskut ja muut viestit Kivraan. Kivran käyttäminen ei maksa mitään.