Kivralla hoidat koko perheen maksuasioita

Jaa

Tänä päivänä perheet ovat monimuotoisia ja yhä useammin aikuiset lapset auttavat ikääntyviä vanhempiaan arjen asioiden hoitamisessa. Digipalvelut ovat enenevissä määrin hyvin yksilösidottuja ja yhdessä asioiden hoitamisesta on tehty mahdotonta. Saman aikaisesti meillä on suuri joukko ikääntyviä, jotka tarvitsevat apua ja tukea digitaalisten palveluiden käytössä ja arjen maksujen hoitamisessa sähköisesti.   

Kivra-sovelluksen jakaminen toisen kanssa sujuvoittaa arjen yhteiseloa 

”Meille Kivrassa on tärkeää, että palvelumme käyttö on kaikille helppoa ja sujuvaa. Tuemme yhdessä asiointia ja toisista huolehtimista mahdollistamalla palvelun jakamisen toisen Kivra-käyttäjän kanssa”, Kivran markkinointi- ja viestintäjohtaja Maija Leivo sanoo.

Palvelun jakaminen on tehty turvalliseksi ja molempien osapuolien tulee hyväksyä sovelluksen jakaminen. Kun palvelu on jaettu molemmat pääsevät katsomaan saapuneita digiposteja, tallennettuja dokumentteja ja maksamaan saapuneita laskuja. Käyttäjä voi itse määrittää jakaako koko postilaatikkonsa vai ainoastaan tiettyjen yritysten postit. Kivrassa voi jakaa myös tallennettuja dokumentteja.

Uuden laskun tai muun digipostin saapuessa ja eräpäivän lähestyessä molemmat, Kivran toisilleen jakaneet, saavat herätteen viestillä puhelimeensa mennä lukemaan tai maksamaan lasku. Laskut ei katoa tai eräpäivät unohdu. Varsinainen laskujen maksu Kivralla sujuu helposti ja turvallisesti suoraan omalta pankkitililtä.

Laskujen maksu vuorotellen

Kivra-sovelluksen kätevä jako-ominaisuus mahdollistaa myös laskujen maksamisen vuorotellen sovelluksen toisilleen jakaneiden henkilöiden kesken. Kivra-sovelluksen jakaminen on voimassa aina niin kauan kun toinen tai molemmat jaon osapuolet poistavat jaon. 

”Jakamalla Kivran molempien vanhempien on helppo maksaa vaikka lasten puhelinlaskuja vuorotellen. Meillä Kivran omaan arkistoon on tallennettu kuvat lasten kela-korteista ja muista yleensä vain toisen vanhemman mukana kulkevista dokumenteistä. Kivran jako-ominaisuus on ollut todella näppärä lisä. Kivran voi jakaa myös hetkellisesti, vain siksi aikaa, kun tarvetta yhteisten asioiden hoitamiselle on”, kertoo Maija Leivo Kivrasta. 

Näin jaat Kivran toisen Kivra-käyttäjän kanssa 

Kivran jakaminen edellyttää molempien osapuolien suostumuksen.

  1. Kirjaudu sisään Kivraasi kännykällä tai tietokoneella.
  2. Mene asetuksissa kohtaan ”Jaa postilaatikko”.
  3. Kirjoita sen henkilön henkilötunnus ja sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat jakaa palvelun. Paina ”Jaa Kivra”.
  4. Saatuasi palvelusta turvakoodin anna se jaon vastaanottavalle henkilölle, jotta hän voi aktivoida jaon oman Kivransa asetuksissa.