Kivralla voit maksaa helposti myös läheistesi laskuja

Tarvitseeko ikääntynyt vanhempasi apua laskujen maksuun? Haluatko auttaa opiskelemaan lähtenyttä nuorta raha-asioiden hoidossa? Uudella digiposti- ja asiointipalvelu Kivralla hoidat helposti ja turvallisesti myös läheistesi maksuasioita.

Jaa

Laskuasioiden hoitaminen yhdessä esimerkiksi perheen kesken voi olla hankalaa ja vaivalloista perinteisillä maksutavoilla. Tänä päivänä perheenjäsenet asuvat yhä useammin eri paikkakunnilla, ja läheisten arjen helpottaminen voi olla vaikeaa ilman digitaalisia palveluja.

”Kivra on uusi digitaalinen palvelu, jolla laskuasioita voi hoitaa joko yhdessä läheisen kanssa tai kokonaan hänen puolestaan. Laskujen maksu sujuu helposti ja turvallisesti omalla kännykällä tai tietokoneella – silloin kun itselle parhaiten sopii”, Kivran markkinointijohtaja Maija Leivo kertoo.

Helpotusta arjen maksuasioihin

Kivralla voi vastaanottaa laskut digitaalisessa muodossa paperipostin sijaan ja maksaa ne suoraan omalta pankkitililtä. Palveluun voi arkistoida laskujen lisäksi myös muita tärkeitä dokumentteja. Maija Leivo kertoo, että yksi palvelun kysytyimmistä ominaisuuksista on juuri mahdollisuus jakaa oma Kivra-postilaatikko toisen Kivra-käyttäjän kanssa.

”Väestö ikääntyy, ja perheet hajaantuvat yhä enemmän eri puolille Suomea ja ulkomaita. On paljon perheitä, joissa aikuiset lapset tai lapsenlapset pitävät huolta iäkkäämmistä läheisistään ja hoitavat joko yksin tai yhdessä heidän kanssaan arjen maksuasioita.”

”Suomessa on myös paljon perheitä, joissa jaetaan lasten harrastusmaksuja ja vaikka puhelinlaskuja eri osoitteissa asuvien vanhempien kesken. Jakamalla Kivran läheisen laskut pystyy maksamaan parilla painalluksella, ja ne arkistoituvat yrityksittäin automaattisesti.”

Mikäli kaksi käyttäjää haluaa esimerkiksi maksaa laskuja vuorotellen, molemmat voivat jakaa Kivra-palvelunsa. Voit itse määrittää jaatko koko postilaattikkosi vai ainoastaan tiettyjen sinulle lähettävien yritysten postit. Voit jakaa myös itse tallentamiasi dokumentteja.

”Kivran voi jakaa myös hetkellisesti, ja kun tarvetta yhteisille maksuille ei enää ole, jaon voi poistaa. Kivran jakaminen edellyttää molempien osapuolten suostumusta, eikä palvelua voi jakaa vahingossa toisen käyttäjän kanssa.”

Kivra rakentaa parempaa yhteiskuntaa

Arjen helpottamisen lisäksi Kivran käyttö säästää luontoa. Suomessa lähetetään satoja miljoonia paperisia asiakirjoja vuosittain. Digilaskuun siirtyminen pienentää sekä hiilijalanjälkeä että nopeuttaa laskujen perille saapumista, kun niitä ei enää tarvitse tulostaa paperille, postittaa ja kuljettaa ympäri Suomea.

”Digilasku auttaa myös arjen talouden hallinnassa. Kun laskut ovat yhdessä paikassa ja Kivra muistuttaa lähestyvistä eräpäivistä, sujuu oman talouden ennakointi ja laskujen ajallaan maksu paperilaskuja helpommin. Tällöin säästyy turhilta maksumuistutuksilta ja kadonneiden tai virheellisesti toimitettujen laskujen selvittelyltä”, Maija Leivo sanoo.

Kivra on uusi palvelu Suomessa, mutta Ruotsissa digiposti- ja asiointipalvelusta on tullut valtava menestystarina. Kivra perustettiin Ruotsissa vuonna 2012, ja nyt palvelulla on yli 3,6 miljoonaa käyttäjää. Yritysten lähettämien digitaalisten laskujen lisäksi ruotsalaiset voivat saada esimerkiksi verokorttinsa suoraan Kivraan.

”Kivran perusarvona on yhteiskuntavastuullisuus. Haluamme säästää ympäristöä ja turvata puhtaamman luonnon tulevillekin sukupolville. Samalla helpotamme ihmisten arkea sekä luomme hyvää ja kestävämpää tulevaisuutta ja yhteiskuntaa.”

Näin jaat Kivran läheisesi kanssa

Kivran jakaminen edellyttää molempien osapuolien suostumuksen.

  1. Kirjaudu sisään Kivraasi kännykällä tai tietokoneella.
  2. Mene asetuksissa kohtaan ”Jaa postilaatikko”.
  3. Kirjoita sen henkilön henkilötunnus ja sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat jakaa palvelun. Paina ”Jaa Kivra”.
  4. Saatuasi palvelusta turvakoodin anna se jaon vastaanottavalle henkilölle, jotta hän voi aktivoida jaon oman Kivransa asetuksissa.