Monetra vauhdittaa kuntien ja sairaanhoitopiirien digitalisaatiota – Digipostipalvelu Kivra käyttöön syyskuussa

Monetran ja Kivran yhteistyön myötä mm. Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit, useat kunnat sekä hyvinvointialueet saavat digipostipalvelun käyttöönsä. Kivran käyttöönoton myötä Monetra auttaa kuntia ja sairaanhoitopiirejä vaudittamaan digitalisaatiota ja siirtymään sähköiseen kuntalaisviestintään ilman hitaita ja kalliita intagraatiohankkeita.

Jaa

Viestejä vastaanottaville kuntalaisille Kivran käyttöönotto näkyy mahdollisuutena saada tärkeät viestit nopeasti, oikein ja turvallisesti perille yhteen luotettavaan kanavaan. Päätavoitteena on tarjota kuntalaisille helppokäyttöisiä sähköisiä kanavia, jolloin kuntalaisten arki sujuvoituu ja samalla kuntien ilmastokuormitus pienenee.

Kivra on yritysten ja kuluttajien väliseen dokumenttien lähettämiseen luotu reaaliaikainen ja vastuullinen digipostipalvelu. Se kokoaa kaikenlaisen arjen tärkeän dokumenttien hallinnan digitaalisesti yhteen sovellukseen, joko talteen laitettavaksi, käsiteltäväksi tai näytettäväksi. Kivra on kuluttajille maksuton palvelu jota voi käyttää sekä mobiilisovelluksilla, että tietokoneella selainversiona. Kivran voi myös jakaa toisen käyttäjän kanssa toisin kuin monet muut sähköiset palvelut, jolloin tärkeiden dokumenttien käsittely ja arkistointi onnistuu yhdessä esimerkiksi perheen kesken.

Fokuksessa kuntalaisten sujuva arki sekä ilmastovastuullisuus

Sähköinen asiointi pirstaloituu helposti moneen eri kanavaan, jolloin tärkeiden viestien löytäminen voi viedä aikaa. Kivran avulla kuluttaja voivat keskittää eri kanaviin sähköisesti toimitettua postia yhteen turvalliseen palveluun. Viestejä vastaanottavalle kuntalaiselle Kivran käyttöönotto näkyy mahdollisuutena saada tärkeät viestit nopeasti, ilmastovastuullisesti ja oikein perille yhteen luotettavaan kanavaan. 

Kivraan viestejä lähettäville kunnille ja sairaanhoitopiireille Kivran käyttöönotto on konkreettinen tapa edistää ilmastotavoitteita, kun valtavia määriä paperilla lähettävää postia voidaan siirtää digitaalisiin kanaviin. “Olemme iloisia voidessamme tarjota näin monelle kunnalle ja hyvinvointialueelle mahdollisuuden siirtyä helposti saavutettavan ja turvallisen digipostin pariin. Yhteistyö tuo kustannussäästöjä ja prosessitehokkuutta jatkossa. Tämä vie digitalisaatiota nopeasti ihmisten arkeen., Monetra Oy:n toimitusjohtaja Päivi Pitkänen kannustaa.

Jokainen palvelun kautta toimitettu ja vastaanotettu viesti on hyvä teko ympäristölle ja pienentää ilmastokuormitusta. Tavoitteellinen ilmastotyö edistyy kuntien ja kuntalaisten yhteistyöllä.

Puhumme paljon kuinka tärkeää on rakentaa yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa kestävämpää digipostia ja yhteistyö Monetran kanssa on jälleen hieno askel eteenpäin tämän osalta. Olemme todella iloisia yhteistyöstä Monetran kanssa ja erityisesti yhteisestä mahdollisuudesta viedä laajasti eteenpäin paperittomuutta ja kuluttajien arkea helpottavia ratkaisuja.” Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen iloitsee.

Tutkimus: Digitalisaatio kuntajohtajien painopistealueiden kärjessä

Kivra julkaisi kesäkuussa 2021 Taloustutkimuksella teettämänsä Kuntien digitalisaatio ja ilmastotavoitteet -tutkimuksen* tulokset. Tutkimukseen haastateltiin sataa kuntajohtajaa ympäri Suomen.

Tutkimuksessa kuntien tärkeimpien kehittämiskohteiden kärkeen nousivat palvelut, elinvoiman kehittäminen, talous ja digitalisaatio. Digitalisaation suurimpina hyötyinä kuntajohtajat näkivät palveluiden laadun ja saavutettavuuden parantumisen, kustannustehokkuuden ja nopeuden. Sadan kuntajohtajan mukaan eniten digitalisaatiota vauhdittaisivat tekniset ratkaisut, jotka eivät vaadi suuria investointeja. 

*Digitalisaation ja ilmastotavoitteiden rooli kuntien kehittämisessä -tutkimuksen teki Taloustutkimus digipostipalvelu Kivra Oy:n toimeksiannosta. Tutkimukseen haastateltiin puhelimitse sataa kuntajohtajaa (kaupungin- ja kunnanjohtajia, ympäristöjohtajia, tietohallintojohtajia, hallintojohtajia ja talousjohtajia) sadasta eri manner-Suomen kunnasta ja kaupungista. Tutkimuksen aineisto kerättiin 12.4–11.5.2021.