Seinäjoen kaupunki on vihreän digitaalisaation edelläkävijä – Kaupunkilaisilla mahdollisuus vastaanottaa laskut digipostina Kivraan

Jaa

Kivralla voi vastaanottaa, maksaa ja arkistoida Seinäjoen kaupungilta saapuvia laskuja, mutta jatkossa myös muuta postia ja asiakirjoja paperiasioinnin sijaan.

Arjen sujuvoittamiseksi on hyvä olla uusia palveluvaihtoehtoja, jotta jokainen löytää oman tapansa toimia. Digipostipalvelu mahdollistaa luotettavan ja turvallisen tavan lähettää laskuja tai muita dokumentteja. Luonnollisesti myös paperipostin vähentäminen on yksi keskeinen hyöty“, sanoo Seinäjoen kaupungin tietohallintojohtaja Sami Varjo

Digitaalisuus kasvaa ja ilmastokuormitus pienenee

Seinäjoen kaupungin laskuista noin 75% vastaanotetaan edelleen paperipostina. Jokainen lähetetty paperiposti kuormittaa ilmastoa ja olisi lähetettävissä turvallisemmin ja nopeammin perille sähköisesti. Kivran käyttöönotto onkin Seinäjoen kaupungilta konkreettinen ilmastoteko, sillä  jokainen palveluun toimitettu digiposti pienentää sekä kaupungin, että viestejä vastaanottavan kaupunkilaisen omaa hiilijalanjälkeä.

Seinäjoen tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Digipostiin rekisteröityminen on asukkaille helppo tapa osallistua kaupungin ilmastotavoitteiden täyttämiseen. 

Kivran tavoitteena on tarjota saavutettava digiposti kaikille suomalaisille

Kivra saapui Suomeen alkuvuodesta 2020. Palvelun sanoma on ollut alusta saakka, että suomessa asuvat ihmiset tarvitsevat turvallisen, vastuullisen ja helppokäyttöisen kanavan, jonne keskittää arjen dokumenttien hallintaa. Kivra on kuluttajille ilmainen palvelu, johon rekisteröitymällä saa aiemmin paperina ja sähköpostilla tulleet viestit  jatkossa automaattisesti digipostina. 

“Yhteistyön aloittaminen Seinäjoen kanssa on meille jälleen hieno esimerkki kuinka yhdessä lähdemme edistämään paperitonta ja ilmastoystävällistä viestintää kaupunkilaisille. Yhteistyöllä mahdollistamme kaupunkilaisille luontevan tavan siirtyä paperittomaan arjen hallintaan samalla kun edistämme toimivan digipostin syntyä Suomessa. On helppo sanoa, että olemme todella innoissamme yhteistyöstä Seinäjoen kanssa ja sen tuomista hyödyistä”, kertoo Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen.

Viimeisen vuoden aikana Kivra on Suomessa kasvanut vauhdilla, nyt palveluun voi vastaanottaa vihreää digipostia jo yli 40 000 yritykseltä, yhteisöltä, organisaatiolta ja kunnalta

Kuva: © Seinäjoen kaupunki / Elämysportaat