Kivran yritysvastuu

Kivran yritysvastuu

Vastuullisuus on meillä liiketoiminnan ytimessä

Pohjaamme vastuullisuustyömme Kivrassa tekoihin ilmaston, ihmisten ja yhteiskunnan hyväksi. Uskomme yhteistyöhön. Mitä enemmän teemme yhdessä, sitä suuremman vaikuttavuuden saamme aikaiseksi.

Aktiivista työtä ilmaston hyväksi

Rakennamme digipostia dokumenttien turvalliseen toimittamiseen kaikkialle Suomeen, vähentäen samalla paperituotannosta ja kirjepostin kuljetuksesta aiheutuvia ilmastohaittoja ja metsien hakkuuta. Suojelemme metsiä säilyttääksemme luonnon monimuotoisuuden ja turvataksemme puhtaan ilmaston myös tuleville sukupolville.

Palvelumme tuottamisesta syntyvä hiilijalanjälki on jo nyt hyvin pieni (20 tco2e), mutta tavoitteemme on saada se teoilla ja valinnoillamme entistäkin lähemmäs olematonta.

Edistämme saavutettavaa ja turvallista digipostia Suomeen

Arvostamme yksilön oikeuksia omaan digitaaliseen henkilöllisyytensä ja dataan. Emme myy, emmekä luovuta Kivran käyttäjien dataa kolmansille osapuolille. Palvelun käyttäjä omistaa kaikki palveluun tallentamansa dokumentit ja palvelun käytöstä syntyneen datajäljen. Kehitämme palveluamme yhdenvertaisuus- ja saavutettavuusperiaatteita noudattaen. Jokaisella yli 15 vuotiaalla, Suomessa asuvalla henkilöllä on mahdollisuus ottaa palvelumme ilmaiseksi käyttöön suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kestävää, avointa ja reilua yhteistyötä – Happy-Happy

Kestävän ja vastuullisen digipostin rakentaminen Suomeen vaatii avointa yhteistyöstä sekä yksityisten että julkishallinnon toimijoiden kesken. Meille puolueettomuus ja reilu kumppanuus on toiminnan edellytys.

Perustamme liiketoimintamallimme läpinäkyvään ekosysteemiin ja eri toimijoiden väliseen avoimeen yhteistyöhön. Yhteistyön tulee olla rakennettu siten, että jokaisella osapuolella on edellytykset menestyä ja saada oma osansa arvoketjusta.

Kutsumme toimintamallia nimellä: Happy-Happy

Tuemme henkilöstömme hyvinvointia ja noudatamme hyvää hallintotapaa

Tuemme henkilöstömme kehittymistä heidän osaamisalueillaan mahdollistamalla osaamisen kasvattamisen jokaiselle yksilöllisellä tavalla, omat tarpeet ja tilanteen huomioiden.

Tarjoamme avaimet hyvinvoinnin sekä työn ja vapaa-ajan tasapainon ylläpitämiseen mm. liikunta- ja kulttuurieduilla, kattavilla työterveyspalveluilla, hybridityömallilla, joustavilla työajoilla ja ergonomisilla ja laadukkailla työntekemisen välineillä.

Hyvä johtaminen ja yrityskulttuurimme edistää yhdenvertaisuutta ja avoimuutta. Kivralla ei syrjitä ketään ja asioista puhutaan ja niihin puututaan tilanteen vaatiessa. Noudatamme hyvää hallintotapaa.

Vastuullisuusraportti 2021

Olemme analysoineet palvelumme koko hiilijalanjäljen Greenhouse Gas Protokollan (GHG) -laskentakaavojen mukaisesti noudattaen ISO 14067:2018 -ympäristöohjelmasertifikaattia. Palvelumme tuottamisesta syntyvä hiilijalanjälki on jo nyt hyvin pieni, mutta tavoitteemme on saada se teoilla ja valinnoillamme entistäkin lähemmäs olematonta.

Olemme laskeneet ja analysoineet ilmastokuormitustamme jo kolmen vuoden ajan

Palvelumme tuottamisesta syntyvä hiilijalanjälki on jo nyt hyvin pieni, mutta tavoitteemme on saada se teoilla ja valinnoillamme entistäkin lähemmäs olematonta.

Vuonna 2019 Kivran hiilijalanjälki oli 75 tCo2e
Vuonna 2020 vastaava luku oli 20 tCo2e
Vuonna 2021 kokonaishiilijalanjälkemme on samalla tasolla kuin vuonna 2020 ollen 20 tCo2e.

Konkreettiset ilmastotavoitteet ohjaavat toimintaamme

Digipostipalveluna hiilijalanjälkemme pienentäminen ei ole helppoa, se vaatii tiedostavia valintoja arjessa koko henkilökunnaltamme, miten esimerksiki kuljemme töihin, milloin matkustamme asiakastapaamisiin tai ulkomaille, teemmekö etätyötä vai lähityötä, ostammeko uutta vai kierrätettyä, miten lajittelemme, mitä syömme tai tarjoamme tilaisuuksissa ja niin edelleen.

Pienillä arjen valinnoilla on yllättävän suuria vaikutuksia kokonaishiilijalanjälkeemme, kun olemme jo niin lähellä hiilineutraaliutta omien toimintojemme osalta. Omasta toiminnastamme syntyvä hiilijalanjälki on ainoastaan 16 tCO2e, jos emme huomioisi työeläkeyhtiön rahasto-osuuksien ilmastovaikutuksia scopessa 3.

Haluamme vaikuttaa ilmastoon myönteisesti teoillamme jo tänään, emmekä vasta vuosien päästä

Palvelumme on itsessään jo hyväksi ilmastolle, mutta se ei meistä yksistään riitä. Haluamme tehdä aktiivisia tekoja ilmaston hyväksi siellä, missä teoilla on eniten vaikutusta koko maapallollemme. Kompensoimme 110% sti koko palvelustamme syntyvän hiilijalanjälen. Olemme valinneet ilmastokompensaatiomme kohteeksi Bujang Raba REDD+ -suojeluprojektin Sumatran saarella Indonesiassa.

Vastaanota postisi digipostina ottamalla Kivra käyttöösi

Käyttämällä Kivraa vähennät omaa ja kanssasi asioivien yritysten hiilijalanjälkeä vähentämällä paperipostista ja sen kuljettamisesta aiheutuvaa ilmastokuormitusta.

Kirjaudu   Rekisteröidy

  • 1 Lataa Kivra-sovellus älypuhelimeesi. Voit käyttää Kivraa myös selaimella.
  • 2 Rekisteröidy ilmaiseksi Kivraan. Tarvitset vain verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
  • 3 Saat jatkossa laskut ja muut viestit Kivraan palvelun käyttöönottaneilta toimijoilta.