Tärkeää elämässä: Aikaa perhekaaoksen keskelle

Reija Pietiläisestä tuli neljän pojan äiti, kun kaksoset Jusu ja Sisu syntyivät. Tekemistä riittää aamusta iltaan, joten jokainen rutiineissa säästetty minuutti on arvokas. ”Onneksi moni asia hoituu puhelimella.”

Jaa

Kumpaan suuntaan säntäisi, kun kaksi kävelemään opettelevaa yksivuotiasta nousee eri puolilla huonetta pystyyn tuolia tai sohvaa vasten? Tätä Reija Pietiläinen, 33, joutuu pohtimaan useita kertoja päivässä. Identtiset kaksospojat Jusu ja Sisu oppivat joka päivä uusia taitoja, ja pian he jo kiipeilevät ja juoksevat.

Sitä odotellessa!” Reija Pietiläinen naurahtaa. Hänen arkensa rytmittyy paitsi kaksosten, myös heidän 5- ja 11-vuotiaiden isoveljiensä ehdoilla. Reijan sosiaalialalla työskentelevällä puolisolla menee arkisin työpäivään ja -matkoihin kymmenisen tuntia, joten sen ajan Reija hoitelee neljää poikaa yksin. Mukana häärää myös Missi-niminen cockerspanieli, joka saapui perheeseen vajaa vuosi ennen kaksosten syntymää.

Kaksoset ovat melkoinen parivaljakko, vaikka eteenpäin liikutaan vasta konttaamalla.

He osaavat jo tapella leluista ja jopa suuttua, kun toinen vie jotain kädestä. Mutta nyt huomaa myös, miten paljon heistä on seuraa toisilleen: aina on kaveri vierellä keksimässä jotain jännittävää.

Äidin kalenterissa on kaikki

Reijan puhelimen kalenteri on ahkerassa käytössä, sillä sinne talletetaan koko perheen asiat, olipa kyse viisivuotiaan päiväkotiaikatauluista tai tuttavien luona kyläilyistä.

Pitäisi alkaa merkitä myös koululaisen kokeet kalenteriin, että muistaisin ajoissa kannustaa lukemaan”, Reija tuumii.

Kotitöiden jako on sujunut toistaiseksi luontevasti: se tekee, joka ehtii. Kaikki muu kuin lasten hoito tuppaa kuitenkin jäämään illan viimeisiin tunteihin, kun kaksoset ovat nukkumassa.

Siivoamiset sun muut hoidetaan silloin kun pystytään. Siihen tottuu, että kaikki ei ole vimpan päälle juuri nyt. Kun joku on tulossa kylään, siivotaan vähän enemmän.”

Onneksi on verkkokaupat ja puhelin

Muuton yhteydessä kotiin piti hankkia yhtä ja toista. Uudet ruokapöydän tuolit saatiin juuri hankittua, ja etsinnässä on kesää varten pihakalusteita, grilliä ynnä muuta. Ja kuinka monet kengät tarvitaankaan neljälle pojalle vuoden mittaan!

Emme halua tällä porukalla lähteä kauppoihin tekemään ostoksia. Onneksi on verkkokaupat, jotka toimittavat tavarat kotiovelle. Kauppaan menen tekemään ruokaostokset yleensä yksin, sillä se on minun omaa aikaani”, Reija kertoo.

Puhelimeen tallennetut kuvakaappaukset ja kauppalistat auttavat muistamaan, mitä hankintoja pitää tehdä.

Mitä elämästä tulisi muutenkaan ilman puhelinta? Reija pitää yhteyttä ystäviinsä ja sukulaisiinsa puhelujen ja viestien välityksellä. Kaksosperheillä on omat verkostonsa, joissa vaihdetaan kuulumisia ja vinkkejä samassa elämänvaiheessa olevien perheiden kesken.

Iltakävely koiran kanssa on oma rauhallinen hetkeni puhua pitempiä puheluita. Ja niitä tarvitaan, sillä sukulaiseni asuvat satojen kilometrien päässä.”

Pian lähisukulaiset kutsutaan kaksosten yksivuotissynttäreille, joissa tarjotaan tietysti kakkua. Reija Pietiläinen on näet taitava täytekakkujen koristelija, jonka luomuksia ihastelevat lukuisat Instagram-seuraajat. Millainen kakku Jusua ja Sisua mahtaa odottaa? Se on vielä toistaiseksi salaisuus!


Kivra – paikka kaikelle tärkeälle

Kivrassa voit koota kaikki arjen tärkeät asiat yhteen paikkaan. Mobiilisti asiakirjat ovat saatavilla juuri silloin, kun niitä tarvitset – ei enää hukkuneita sopimuksia, vakuutuskirjoja tai takuukuitteja! Kivran kautta voit myös jakaa dokumentteja sähköisesti ja vastaanottaa ja maksaa laskuja tietoturvallisesti.

Kivra on paikka kaikelle tärkeälle. Tutustu tarkemmin palveluumme ja rekisteröidy maksutta käyttäjäksi!

Näin otat Kivran käyttöön

Kivran käyttöönotto sujuu hetkessä. Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudut palveluun joko puhelimeesi lähetettävällä koodilla tai sormenjälkitunnistuksella.

Kirjaudu   Rekisteröidy

  • 1 Lataa Kivra-sovellus älypuhelimeesi.
  • 2 Luo omat Kivra-tunnuksesi.
  • 3 Saat nyt laskut ja muut viestit Kivraan.

Tärkeää elämässä: Kesä, keikat ja kaverit

Kun kesän festivaalit pärähtävät käyntiin, Venni Vesa on yksi niistä tuhansista onnellisista, joilla on liput valmiina. Festarikesää on tuskin koskaan odotettu niin paljon kuin nyt.

Tärkeää elämässä: Luonto yhdistää yli sukupolvien

Lintujen kevätmuutto on joka vuosi yhtä riemukas tapahtuma, todellista lintuharrastajan juhlaa. Liisa Kapaselle ja hänen miehelleen se on yksi tärkeimmistä elämään iloa tuovista asioista. Läheinen luontosuhde on siirtynyt myös heidän lapsilleen ja lastenlapsilleen.