Haastattelusarja ja tutkimustulokset kuntien digitalisaation mahdollisuuksista, esteistä ja edistämisestä

Haastattelimme #digikunnat-artikkelisarjaan kuntien digitalisaatiota, sen mahdollisuuksia ja haasteita katsovia henkilöitä. Haastattelut löydät alta. Voit myös osallistua keskusteluun Twitterissä ja LinkedInissä tunnisteella #digikunnat.

Tutkimus: Digitalisaation ja ilmastotavoitteiden rooli kuntien kehittämisessä

Haastattelusarjan lisäksi teetimme Taloustutkimuksella kyselyn digitalisaation ja ilmastotavoitteiden roolista kuntien kehittämisessä. Kävimme tulokset läpi 16.6.2021 Suomalaisten kuntien digitalisaatio tänään -webinaarissa.

Digitalisaation ja ilmastotavoitteiden rooli kuntien kehittämisessä -tutkimuksen teki Taloustutkimus digipostipalvelu Kivra Oy:n toimeksiannosta. Tutkimukseen haastateltiin puhelimitse sataa kuntajohtajaa (kaupungin- ja kunnanjohtajia, ympäristöjohtajia, tietohallintojohtajia, hallintojohtajia ja talousjohtajia) sadasta eri manner-Suomen kunnasta ja kaupungista. Tutkimuksen aineisto kerättiin 12.4–11.5.2021.

Lataa webinaariaineisto täältä Katso webinaaritallenne

Lue myös artikkeli tutkimustuloksista: Digitalisaatio kuntajohtajien painopistealueiden kärjessä, ilmasto ei – vain murto-osa linkittää digi- ja ilmastostrategian toisiinsa


Näkökulmia kuntien digitalisaatioon

#digikunnat -haastattelusarjassamme kuntien johtajat ja kunta-alan palveluntarjoajat pohtivat digitalisaation mahdollisuuksia, esteitä ja edistämistä.

Kesäkuussa julkaisimme Kuntien digitalisaatio ja ilmastotavoitteet -tutkimuksemme tulokset. Tutkimukseen haastateltiin sataa kuntajohtajaa ympäri Suomen.