Digitaalinen posti helpottaa kuntalaisten arkea

Jaa

Digitaalisen postin käyttö auttaa kuntalaisten saavuttamista ja helpottaa käyttäjiensä arkea. Kuntalaisten ja kuntien hyödyt digipostin käytössä ovat laajat. Kivra auttaa kuluttajien pirstaleisen tiedon hallintaa, kun viestit, laskut ja dokumentit eri toimialoilta saapuvat reaaliajassa yhteen paikkaan ja säilyvät turvallisesti siellä. 

”Suomessa kulkee nykypäivänäkin vielä satoja miljoonia paperiposteja. Laaja-alaisesti toimiva digiposti hyödyntää niin kuntia, kuntalaisia kuin koko yhteiskuntaa. Yhdestä paikasta tieto löytyy kätevästi”, kertoo Kivra Suomen toimitusjohtaja Ilari Abdeen.

Laajalle levinneen digiasioinnin ja paperipostin vähenemisen lisäksi digitaaliseen asioimiseen siirtyminen säästää myös luontoa, kun postia ja laskuja ei printata paperille ja kuljeteta ympäri Suomea. 

Digipostista puhuttaessa ei voi unohtaa sen aikaansaamia säästöjä. Suomalaiset vertaavat usein itseään muihin pohjoismaalaisiin, ja digipostin kannalta katse kannattaakin suunnata naapurimaahan Ruotsiin sekä Tanskaan. Virallisen viranomaispostilaatikon välityksellä Suomessa toimitettiin vuonna 2021 yhteensä 11 miljoonaa sähköistä viranomaispostia. Vastaava luku Tanskassa oli 227 miljoonaa ja Ruotsissa 82 miljoonaa. Viranomaispostia vastaanotti valtion tarjoamissa vaihtoehdoissa Suomessa vuonna 2022 yhteensä 959 tuhatta kansalaista, Tanskassa 4,6 miljoonaa kansalaista ja Ruotsissa 5,7 miljoonaa kansalaista. Säästetyissä julkisen sektorin kuluissa tämä on Tanskassa yli 200 miljoonaa euroa vuosittain ja Ruotsissa yli 100 miljoonaa euroa, kun huomioidaan kehityksen jatkuminen vuonna 2022.

”Digipostipalvelun on mahdollista luoda myös Suomessa pelkästään julkisella sektorilla yli 150 miljoonan euron vuosittainen toistuva säästö. Jatkuvasti kiihtyvä kasvumme osoittaa, että toimivalle digipostipalvelulle on valtava tarve. Ihmiset ovat kyllästyneet jatkuvaan tietojensa etsintään postiviidakosta, joten toimia tarvitaan”, avaa Abdeen.

Kivraa käyttävät jo muun muassa Helsingin ja Tampereen kaupungit ja lukuisat muut julkiset ja yksityiset eri toimialojen edustajat.

Tutustu Kivran ominaisuuksiin laajemmin

Voit käyttää Kivraa dokumenttien vastaanottamiseen kanssasi asioivilta yrityksiltä tai tallentaa dokumentteja talteen itse. Katso oheisen linkin kautta, mitä muuta voit tehdä Kivralla. Kivra helpottaa arkea ja lomaakin sujuvoittamalla dokumenttien hallintaa.

Tutustu myös muihin uutisiimme: