Kakor (Cookies)

Den senaste ändringen har gjorts 7.8.2019.


Användning av kakor

I Kivras nättjänst används kakor (”Cookies”). Vi använder kakor för att möjliggöra och underlätta användningen av våra tjänster, analysera besök på vår webbplats, göra reklam på webben och presentera våra tjänster.  

Genom att besöka vår webbplats godkänner du användningen av kakor.

En kaka är en liten textfil som sparas på din enhet. Kivras kakor skadar inte din dator och via dem utlämnas inte personuppgifter till utomstående. 


Kakor och användning av dem

Vi använder kakor på Kivras webbplats för att garantera så bra serviceupplevelser som möjligt för dem som besöker vår webbplats. 

På Kivras webbplats används både första partens och tredje parters kakor. ”Första partens kakor” är kakor på Kivras webbplats medan ”tredje parters kakor” är kakor som förekommer i tredje parters lösningar som används på Kivras webbplats.

Kakor indelas i tre kategorier som beskriver deras syfte. Nedan beskrivs de kakor som används på Kivras webbplats enligt kategori. Dessa kategorier är 1) Nödvändiga kakor (nödvändiga för webbplatsens funktion), 2) Kakor som mäter prestanda och förbättrar användarupplevelser (kakor som mäter webbplatsens prestanda och ger individuella användarupplevelser) och 3) Reklamkakor (hjälper att rikta reklam).

Kivra förbehåller sig rätten att när som helst ändra praxis för kakor, eftersom Kivra utvecklar Tjänsten hela tiden. Även när lagstiftningen ändras kan uppdateringar bli aktuella. Ändringar träder i kraft när den uppdaterade beskrivningen publiceras. Därför ska du regelbundet ta del av detta dokument. Den nyaste versionen finns alltid på Kivras webbplats.


Kategorier av kakor

Nödvändiga kakor

Nödvändiga kakor är kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera. I dessa kakor sparas inga identifierbara personuppgifter.

WordPress (första partens kakor)
WordPress är en webbplatsplattform som Kivra använder.


Kakor som mäter webbplatsens prestanda och ger individuella användarupplevelser

Kakor som mäter webbplatsens prestanda och ger individuella användarupplevelser samlar anonym information om hur webbplatsen används. Denna information bidrar till att förbättra webbplatsens innehåll och användbarhet. I dessa kakor sparas inga identifierbara personuppgifter.

Google Analytics (första partens kakor)
Med hjälp av Google Analytics följer man upp användningen av webbplatsen

Google Tag Manager (första partens kakor)
Med hjälp av Google Tag Manager administrerar man kakorna på sidorna.


Reklamkakor

Reklamkakor bidrar till att göra innehållet mer personligt på basis av tidigare besök på webbplatsen. Med hjälp av dessa kakor ser du reklam som motsvarar dina intresseobjekt på webbplatsen. I dessa kakor sparas inga identifierbara personuppgifter, men din webbläsare och utrustning kan identifieras.

Adform (tredje parters kakor)
Adform samlar information om reklamens effekt och användarens agerande i förhållande till reklam, och de används för att rikta reklam enligt användarens intresseobjekt.

Facebook (tredje parters kakor)
Facebook är ett verktyg för sociala medier som använder kakor för att mäta reklamens effekt och bilda målgrupper för reklam.

Google ads (tredje parters kakor)
Google ads är ett verktyg för mätning av reklamens effekt och identifiering av målgrupper.

Leadoo (tredje parters kakor)
Leadoo är ett chatbot verktyg för kundservice.

LinkedIn (tredje parters kakor)
LinkedIn är ett verktyg för socialt nätverkande som använder kakor för att mäta reklamens effekt och bilda målgrupper för reklam.

Pipedrive (tredje parters kakor)
Pipedrive är ett verktyg för hantering av kundrelationer och värvning av nya kunder.


Administration av inställningar för kakor

Du kan ändra informationssäkerhetsinställningarna för kakor i din webbläsare (Firefox, Chrome, Internet Explorer etc.). Beakta dock att förhindrande av kakor kan försämra vissa tjänster, eftersom kakor möjliggör en del funktioner. Därefter motsvarar inte heller reklamen nödvändigtvis dina intressen.

Du kan förhindra användningen av kakor helt och hållet i webbläsarens inställningar, vilket innebär att kakor inte längre sparas på din enhet när du besöker Kivras webbplats eller andra webbplatser. Du kan också radera sparade kakor. I webbläsarens inställningar kan du också välja ett läge som meddelar när kakor används. Då kan du själv godkänna eller avslå dem. 

På Kommunikationsverkets webbplats kan du läsa mer om kakor och säker användning av e-tjänster.

Kivras rätt att använda kakor och information som de insamlar baserar på rätten att använda och spara dem enligt lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation (Informationssamhällsbalk 205 §), om användaren har gett sitt samtycke till detta och fått förståelig och heltäckande information om syftet med användningen.