Kivra – digital brevlåda och e-tjänst

Kivra – digital brevlåda och e-tjänst

Kivra – digital brevlåda och e-tjänst

I Finland skickas varje år över 500 miljoner pappersdokumenter, som vi på Kivra vill säga adjö till. Vi underlättar människors vardag, effektiviserar företagens verksamhet och skonar miljön genom att erbjuda säkra digitala tjänster.

Kivra är en lättanvänd, avgiftsfri och säker tjänst för pappersfri skötsel av ärenden mellan företag och konsumenter. Via Kivra kan man ta emot och betala fakturor på eget bankkonto och spara viktiga dokument i arkivet. Kivra erbjuder företag ett lätt sätt att digitalisera verksamheten och förbättra kundupplevelserna.

Kivras framgångshistoria började i Sverige 2011. I dag har Kivra 5 miljon användare i Sverige, och över 70 000 företag och offentliga organisationer skickar meddelanden via oss.

Huvudägarna till Kivra Finland är Telia Company, Resurs Bank och Kivra AB.

5
miljoner användare
70 000
avsändare
2
länder: Sverige & Finland
200
miljoner skickade dokument

Kontaktuppgifte

Verkställande Direktör

VERKSTäLLANDE DIREKTöR
Ilari Abdeen
0405197678

CTO

CTO
Tony Träskelin
0503554553

Marknadsföring och kommunikation

CHEF FöR MARCOM
HR, CX och hållbarhet
Maija Leivo
0505222322

Betaltjänstdirektivet PSD2 avreglerade tillhandahållandet av digitala betaltjänster

Vår verksamhet baserar sig på Europeiska unionens PSD2-betaltjänstdirektiv (Payment Services Directive 2), som möjliggör nya tjänster för både konsumenter och företag. Tack vare direktivet är man till exempel inte längre bunden till sin bank när man betalar fakturor från eget konto. Vårt mål är att erbjuda våra kunder de bästa kundupplevelserna på marknaden.

Säkerhet på toppnivå

Informationssäkerhet och integritetsskydd är hörnstenar i hela vår verksamhet. I våra tjänster använder vi stark autentisering, och alla data är krypterade. Våra servrar finns i Finland och Europa. Vi säljer eller överlåter inte våra kunduppgifter till obehöriga parter.

En lätt och fungerande klimatgärning

Vi på Kivra vill erbjuda konsumenter och företag ett lätt sätt att minska koldioxidavtrycket. I Finland skickas fortfarande över 500 miljoner pappersfakturor varje år. Var och en av dem kan skickas digitalt. Genom att skippa onödigt papper kan var och en minska sitt koldioxidavtryck med en halv procent. (Sitra 28.6.2017)

Nyheter och utgivningar