Miten maksan laskun Kivrassa? 

Lasku on yksi dokumenttityypeistä, joita voit vastaanottaa digipostina Kivraan. Tämän artikkelin avulla opit maksamaan laskuja Kivrassa sekä  käyttämään Kivran tarjoamia monipuolisia maksamisen ominaisuuksia.

Kivraan voit vastaanottaa laskuja ja muuta postia sähköisesti yli 40 000 lähettäjäyritykseltä ja -organisaatiolta ilman lisäkuluja. Uuden laskun saapuessa Kivraan saat siitä aina tiedottavan viestin sähköpostitse sekä mobiilisovellusta käytettäessä ilmoituksen puhelimeesi.

Koko listan Kivraan postia lähettävistä yrityksistä löydät palvelun asetuksista – kirjautumalla Kivraan.

Kivralla maksat laskut suoraan omalta pankkitililtäsi. Maksut vahvistetaan turvallisesti pankkisi tunnusluku- tai avainkoodisovelluksella. Kivrassa voit maksaa laskuja seuraavien pankkien tileiltä: OP, Nordea, S-Pankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP-Pankki sekä Handelsbanken. Kivrassa maksaminen tapahtuu EU-laajuisen PSD2- maksupalveludirektiivin mukaisia maksamisen rajapintoja hyödyntäen pankkien ja Kivran välillä. Tämä tekee maksamisesta turvallista.

Näin helppoa maksaminen Kivrassa on:

Kirjaudu ensin sisään Kivraan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, PIN-koodilla tai biometrisellä tunnistautumisella. Voit kirjautua sisään Kivra-palveluun joko mobiilisovelluksella tai osoitteessa www.kivra.fi.

Kivraan kirjauduttuasi näet Koti-osiossa sinulle sähköistä postia lähettäneiden yritysten ja organisaatioiden logoilla tai nimillä varustettuja kansioita. Kansion kulmassa on punainen merkki, jos yritykseltä on saapunut uusi lasku kansioon. Näet saapuneet laskut myös valikkonäkymästä laskujen kohdalta. Laskut-osiosta löydät avointen laskujen lisäksi myös erääntyneet sekä maksetut laskusi.

  1. Klikkaa avointa laskua, jonka haluat maksaa. Ruudulla ovat nyt kaikki laskun tiedot ja laskun alareunaan ilmestyy vihreä Maksa-painike.
  2. Kun painat Maksa-painiketta, palvelu antaa sinulle kolme vaihtoehtoa: Maksa heti, Eräpäivänä tai Oma päivämäärä. Saat siis valita, milloin maksu veloitetaan tililtäsi. 
  3. Tämän jälkeen Kivra-palvelu siirtää sinut maksamaan laskua pankkitunnuksillasi. 
  4. Ensimmäisellä kerralla maksaessasi laskua Kivrassa, se ohjaa sinut lisäämään maksutilin, jolta haluat maksaa laskuja Kivrassa.
  5. Tämän jälkeen seuraa pankin maksamisen näkymiä, vahvista lasku maksuun pankin tunnuslukusovelluksella ja palaa takaisin Kivra sovellukseen viimeistelemään maksu.
  6. Maksutapahtuman jälkeen lasku arkistoituu automaattisesti Maksettuihin laskuihin.

Helppoa, sujuvaa ja ympäristöystävällistä!

Kivran käyttöönoton jälkeen saat jatkossa laskusi automaattisesti Kivraan, jos ne olisivat muuten toimitettu sinulle paperkirjeinä. Kivraan ei saavu automaattisesti ne laskut, joista on tehty verkkopankkiin e-laskusopimus. Halutessasi kaikki laskut Kivraan, tulee e-laskusopimus purkaa verkkopankista. Tämän jälkeen seuraavat laskut saapuvat automaattisesti Kivraan.

Laskun maksaminen suoraan omassa verkkopankissa:

Jos laskun maksaa muualla kuin suoraan Kivrassa (esimerkiksi. omassa verkkopankissa), ei laskun tila päivity Kivrassa automaattisesti ‘Maksettu’ -tilaan.

Maksaessasi laskun muualla kuin Kivrassa kannattaa lasku merkitä Kivrassa Maksetuksi -tilaan. Näin lasku päivittyy Kivrassa eikä kyseisen laskun olemassaolosta saavu turhaan automaattisia viestejä Kivralta. 

  1. Klikkaa avointa laskua ja valitse Toiminnot -valikosta (kolme pistettä) kohta, jossa lukee Merkitse maksetuksi.
  2. Tämän jälkeen lasku arkistoituu automaattisesti Maksetut laskusi – kansioon eikä siitä tule enää automaattisia muistutusviestejä.

Suosittelemme kuitenkin maksamaan Kivraan saapuneet laskut suoraan Kivra-palvelun kautta, jos se vain on mahdollista! Siten laskun tila päivittyy Kivrassa automaattisesti maksetuksi. 

Muita ohjevideoita Kivran käytöstä sekä Kivralla maksamisesta löydät meidän YouTube-kanavalta.