Tärkeää elämässä: Kesä, keikat ja kaverit

Kun festivaalit ensi kesänä pärähtävät käyntiin, Venni Vesa on yksi niistä tuhansista onnellisista, joilla on liput valmiina. Festarikesää on tuskin koskaan odotettu niin paljon kuin nyt.

Jaa

”Keikkoja, kavereita, ehkä pieniä matkoja. Mitä muuta voisi toivoa?”

Helsingistä Turkuun ja takaisin on lyhyt matka. Tämän on huomannut pääkaupungissa syntynyt ja kasvanut Venni Vesa, 21, joka opiskelee kolmatta vuotta Turun Kauppakorkeakoulussa. Turku oli Vennille tuttu kaupunki jo ennestään, sillä hänen äitinsä on sieltä kotoisin, ja sukulaisvierailuja vanhaan pääkaupunkiin on aina tehty tiuhaan.

”Oli jotenkin raikas ajatus lähteä muualle opiskelemaan. Se toi vaihtelua arkeen ja auttoi itsenäistymään”, Venni Vesa kertoo.

Kevään koittaessa Vennin tummansininen opiskelijahaalari tulee jälleen kovaan käyttöön. Kolmen opiskeluvuoden aikana se on täyttynyt monenlaisilla ommeltavilla suoritusmerkeillä, joita opiskelijatapahtumiin osallistumalla voi hankkia.

Kesäksi Venni muuttaa takaisin Helsinkiin, sillä sieltä aukesi toivottu kesätyöpaikka logistiikka-alan yrityksestä.

Kevään koittaessa Vennin tummansininen opiskelijahaalari tulee jälleen kovaan käyttöön.

Kesäharrastuksena festareilla käynti

Opiskelijaelämällä on aktiivinen ja iloinen maine, ja Venni Vesa on todennut sen oikeaksi. ”Haalarissani on paljon merkkejä, ja niiden eteen on tehty paljon töitä”, Venni kuvailee opiskelijarientojen näkyviä todisteita. Kavereiden kanssa oleminen on harrastuksista tärkein: ”Harrastamme kokkailua sekä keikoilla ja festareilla käymistä!”

Lippuja erilaisiin tapahtumiin hän hankki toiveikkaasti myös läpi korona-ajan – esimerkiksi Ruisrockiin jo pari vuotta sitten. Kesäviikonloppuihin mahtuu muitakin festareita, ja toiveissa on päästä kokemaan myös Harry Stylesin ja Dua Lipan konsertit.

Liput ovat arvotavaraa

Pandemian vuoksi peruuntuneet tilaisuudet ovat tuottaneet monia pettymyksiä. Sen lisäksi lippujen tallessa pitäminen, vaihtaminen ja peruuntuneiden tapahtumien maksujen takaisin pyytäminen ovat teettäneet työtä.

”Kun kavereiden kanssa päätämme mennä johonkin tilaisuuteen, yleensä yksi ostaa kaikille liput, jotta pääsemme vierekkäisille paikoille. Sitten hän kerää maksut muilta”, Venni Vesa kertoo.

Pandemian aikana on patoutunut paljon halua päästä kuulemaan mielimusiikkia parhaiden kavereiden seurassa. Liput haluttuihin konsertteihin ovatkin nyt arvotavaraa, ja niistä pidetään hyvää huolta.

”Juuri nyt en haluaisi hävittää yhtään lippua!” 

Kivra – paikka kaikelle tärkeälle

Kun ostat tapahtumaliput Tiketistä, saat ne digipostina suoraan Kivraan. Kivrassa liput ovat varmassa tallessa. Ja rekisteröityessäsi Kivran käyttäjäksi Tiketti toimittaa sinulle ilmaiseksi myös aiemmin hankkimasi käyttämättömät liput. Tänä kesänä teemme yhteistyötä useiden eri tapahtumien kanssa, ja Kivran käyttäjänä saat niissä erityisetuja – kannattaa pysyä kuulolla!

Kivra on paikka kaikelle tärkeälle. Tutustu tarkemmin palveluumme ja rekisteröidy maksutta käyttäjäksi!

Näin otat Kivran käyttöön

Kivran käyttöönotto sujuu hetkessä ja on täysin ilmaista. Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudut palveluun joko puhelimeesi lähetettävällä koodilla tai sormenjälkitunnistuksella.

Kirjaudu   Rekisteröidy

  • 1 Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta tai rekisteröidy verkkoselaimella oheisesta linkistä
  • 2 Rekisteröidy palveluun verkkopankkitunnuksilla
  • 3 Valmis

Tärkeää elämässä: Aikaa perhekaaoksen keskelle

Reija Pietiläisestä tuli neljän pojan äiti, kun kaksoset Jusu ja Sisu syntyivät. Tekemistä riittää aamusta iltaan, joten jokainen rutiineissa säästetty minuutti on arvokas. ”Onneksi moni asia hoituu puhelimella.”

Tärkeää elämässä: Luonto yhdistää yli sukupolvien

Lintujen kevätmuutto on joka vuosi yhtä riemukas tapahtuma, todellista lintuharrastajan juhlaa. Liisa Kapaselle ja hänen miehelleen se on yksi tärkeimmistä elämään iloa tuovista asioista. Läheinen luontosuhde on siirtynyt myös heidän lapsilleen ja lastenlapsilleen.