Hur går det att bekräfta e-postadressen i Kivra?
Logga in på din Kivra och skicka ett nytt e-postbekräftelsemeddelande till din e-post. Gå till inkorgen i din e-post och bekräfta din e-postadress till Kivra.
Alternativ metod för att bekräfta adressen — gå till Inställningar. Öppna avsnittet Mina uppgifter under Inställningar och gå till e-postfältet. Öppna redigeringsvyn för e-postadressen och spara e-postadressen på nytt. Efter en stund får du ett automatiskt meddelande från Kivra med en numerisk kod. Ange koden i det avsedda fältet i Kivra och spara.
Kontrollera vid behov skräppostmappen i din e-post om engångskoden inte har kommit fram.
Hur kan jag registrera mig i Kivra?
Du kan registrera dig som användare av Kivra digital brevlåda genom att gå till kivra.fi eller ladda ner Kivra-mobilappen från din appbutik. Användning av Kivra är gratis.
- Registreringen i tjänsten sker med stark autentisering, med bankkoder eller mobilcertifikat. Ditt namn, adress och personnummer hämtas automatiskt till Kivra från Digi- och befolkningsdatasystemet efter autentisering.
- Efter stark autentisering måste du manuellt ange din e-postadress och ditt telefonnummer i tjänsten. Med dessa kontaktuppgifter informerar vi dig om ankomst av digital post, kommande förfallodatum och eventuella förseningar.
- Klart! Du är nu en Kivra-användare. Du kan ta emot post från över 40 000 avsändare och spara dina egna dokument i tjänsten.
Hur uppdaterar jag mitt nya telefonnummer i Kivra?
Logga in i din Kivra och gå till Inställningar → Mina uppgifter → Telefonnummer. Uppdatera ditt telefonnummer genom att klicka på pennikonen till höger om fältet och skriv in ditt nya telefonnummer istället för det gamla.
Hur kan jag radera mitt Kivra konto?
Instruktioner – Så här stänger du ditt Kivra-konto:
- Logga in i Kivra via webbplatsen kivra.fi eller mobilappen.
- Öppna Mer-menyn (tre punkter).
- Gå till Inställningar och välj Konto.
- Välj Redigera ditt Kivra-konto.
- I det öppnade avsnittet Stäng ditt Kivra-konto, klicka på Bekräfta och välj Stäng ditt Kivra-konto.
- Klart, ditt konto är stängt!
Efter att användarkontot har stängts får du inte längre ny digital post i din Kivra-brevlåda. Du kan använda brevlådan i det stängda kontot i ytterligare 45 dagar. Om du ändrar dig under den tiden kan du ångra stängningen i kontots inställningar. Ditt användarkonto i Kivra tas ur bruk 45 dagar efter stängning, och därefter raderas all din information och alla dokument som sparats i tjänsten permanent och kan inte återställas. Flytta därför önskade dokument utanför tjänsten under dessa 45 dagar.
Observera att efter att Kivra-kontot har stängts kan din nästa faktura komma som pappersfaktura, vilket kan innebära att avsändaren tar ut en avgift för pappersfakturan.
Postis kundservice betjänar på telefonnummer 0100 5577 vardagar måndag–fredag kl. 8–18.
Kontaktuppgifter för Kivras kundstöd i Sverige hittar du här.